手机广告位-内容正文顶部

2022年12月英语四级考试词汇模拟练习题

互联网 四六级考试 2022/6/28 15:24:31 加载中 20 经典词句  

【#四六级考试# 温馨提示】备考恰恰像马拉松赛跑一样,只有坚持到最后的人,才能称为胜利者,英语六级备考全面启动。以下是©无忧考网为大家整理的内容,欢迎阅读参考。

1.2022年12月英语四级考试词汇模拟练习题

  1.The Minister of Finance stresses that the quality of goods, ____ the quantity of production, is the key to improving the nation’s economy.

  A) other than B) rather than

  C) more than D) better than

  2.If people are not held responsible for their they are drunk,then we____forgive drunken drivers

  A) may well as B) had better

  C) might as well D) would rather

  3.He might have been dead ____ the arrival of the doctors.

  A) but for B) except for

  C) with D) on

  4.These areas rely on agriculture almost ____, having few mineral resources and a minimum of industrial development.

  A) respectively B) undoubtedly

  C) incredibly D) exclusively

  5.It’s strange that Amy ____ her aunt in every way.

  A) takes down B) takes after

  C) takes to D) takes on

  6.With the experience approaching the final success, everyone knows that they can not ____ a single minor mistake and thing.

  A) inflict B) endure

  C) stand D) afford

  7.The boss stressed the criterion that a qualified waiter must do every service ____ the satisfaction of his customers.

  A) for B) by

  C) on D) to

  8.Only after many years of hard work ____ that money alone does not lead to happiness and success.

  A) I did realize B) had I realized

  C) did I realize D) I had realized

  9.When automation is introduced into the factory, all the work done by hand will ____ the assembly line.

  A) take the place of B) replace

  C) be attributed to D) give way to

  10.The travelers were ready to enjoy the spectacular tidal waves when suddenly a thick fog came up and ____ the whole scene.

  A) blurred B) belittled

  C) banned D) collapsed

  答案与解析:

  1.B。财政部长强调,促进国民经济的关键不是产量,而是产品的质量。短语辨析题,要求后面考生能辨析...than的差别,并能正确使用。other than 表示“不同于”,“除了”;more than 是“大于”,“多于”,而better than 常指“比……更好”,“胜于”;只有rather than指“不是……(而是……)”,符合本题语境。

  2.C。如果人们不必为自己酒后的行为承担责任,那么我们还是原谅那些酒后驾车的司机为好。本题是考察几个与情态动词相关的习惯用语的使用。might/may as well 是比较常用但许多考生并不明确的习惯表达,表示have no better reason not to...(没理由不……还是……为好);没有may well as 这种说法,另外两个短语大多数考生比较熟悉:had better ——;would rather——宁可……也不,宁愿。

  3.A。要不是大夫赶来,他可能已经死了。本题测试重点是虚拟语气的使用。but for的意思是if not(要是没有,要不是),要求后面跟虚拟语气的谓语。其他三个选项从意思上均说不通。

  4.D。这些地区矿产资源贫乏,工业发展滞后,几乎完全依赖农业,本题测试副词的用法。四个选项分别为respectively(分别地,各个地);undoubtedly(毋庸质疑地,的确地);incredibly(难以置信地);exclusively(排外地,专有地)。根据句意只能选D。

  5.B。很奇怪,艾米长得特别像她姑妈。本题测试take的短语动词的使用。各选项的意思分别为:take down——拿下,记下,拆卸,病倒;take after——长得相似;take to——从事,喜欢,养成……习惯;take on——聘用,承担(工作,责任等)。显然本题正确答案是B。与take 相关的短语动词有许多,请考生多加注意。

  6.D。实验接近尾声,即将获得最后的成功。每个人都明白谁都承担不起因一个小差错而毁掉全局的后果。词语辨析题,主要明确 can’t afford 的含义及用法。can’t afford 表示“承担不起……的责任/后果”;inflict 后常接on/upon,表示“使……受(痛苦),给……以(打击/惩罚)”;endure也常与cannot等否定词连用,表示“不能容忍/忍受”;而 stand 表示“容忍”之意时与endure用法相同。

  7.D。老板强调指出,要做一名合格的服务员必须使自己的服务让顾客满意。本题考察介词的使用。do sth. to the satisfaction of sb. 的意思是“把某事做得使某人满意”,其他三个选项均不合题意。

  8.C。在经过多年的努力工作之后,我才意识到金钱本身并不能带来幸福和成功。

  本题考察考生对虚拟语气和倒装句的正确使用。only after 表示“在……之后”,要求后面跟虚拟语气,同时,如果把only after置于句首则要求用倒装语序,综合考虑只有C答案正确。

  9.D。工厂引入自动控制之后,所有由手工进行的工作都将让位于装配线。本题是短语辨析题,主要考察考生对give way to 与take the place of 等短语/词汇的区别。give way to (让位于)既包含着take the place of / replace的意思,又不仅仅是take the place of / replace 的意思,它强调了被比较对象的关系,如 A gives way to B 表示“B 取代了A,A 因退步/落后等原因让位于B”。所以本题答案是D。

  10.A。游客们正要欣赏壮观的海啸,突然一阵浓雾出现了,整个景色变得一片模糊。词语辨析题,要求考生能够辨析blur等词语,并学会正确使用。blur—把视线、界限等弄得模糊不清;belittle—轻视,使……显得渺小;ban—禁止,取缔;collapse—倒塌,失败,崩溃。

2.2022年12月英语四级考试词汇模拟练习题

  1.As a chairman for nearly ten years, Professor Smith has never _______ to anything dishonest.

  A.beard

  B.attached

  C.granted

  D.kept

  3.The ---_______ between Chinese and Japanese is not so obvious so that it is not easy to distinguish between people from the two countries.

  A.distinction

  B.equivalent

  C.index

  D.murder

  4.When he caught a _______ of his girl-friend in the rain, Jack asked the taxi driver to stop to pick her up.

  A.harbour

  B.kettle

  C.glimpse

  D.scale

  5.He’ll always be _______ to you for what you’ve done.

  A.peaceful

  B.secure

  C.grateful

  D.companion

  6.In Nearly any country, there always exists a _______ gap between the old and the young.

  A.generation

  B.helicopter

  C.noticeable

  D.ounce

  7.Excuse me, sir. Could you please tell me what number I should dial to get the _______.

  A.throat

  B.verse

  C.conductor

  D.operator

  8.Without the _______ materials imported from abroad, Japan can hardly produce anything.

  A.storey

  B.valuable

  C.spare

  D.raw

  9.We may be able to _______ you in some way if you can not finish your work on time.

  A.resist

  B.insist

  C.assist

  D.disease

  10.She always dreamed of an _______ job even when she was ten years old.

  A. ideal

  B.indirect

  C.absolute

  D.aid

  答案:

  1.C 2.B 3.A 4.C 5.C

  6.A 7.D 8.D 9.C 10.A

3.2022年12月英语四级考试词汇模拟练习题

  1. Would you mind ____ quiet for a moment? I"m trying ____ of form.

  A) keeping,to fill out

  B) keeping,filling out

  C) keep,to fill out

  D) to keep,to fill out

  2. Mercury is different from other industrial metals ____ it is a liquid.

  A) because of

  B) whereas

  C) in that

  D) though

  3. He made a hypothesis ____ the great storms on the sun create large amounts of electric energy.

  A) why B) which

  C) when D) that

  4. He had the ____ over other boys of having had very good preschool education.

  A) alternative B) advantage

  C) ability D) challenge

  5. ____ went to the birthday party last night.

  A) Many friends of John

  B) Many John’s friends

  C) Many of John friends

  D) Many friends of John"s

  6. —"Are you tired?"

  —"No, not ____."

  A) in the least

  B) at the least

  C) so to speak

  D) at least

  7. The notice says that no books in the reading room are allowed ____ out of it.

  A) to take

  B) take

  C) taking

  D) to be taken

  8. ____ in the front row and ____ a pair of binoculars I saw everything

  clearly and beautifully.

  A) Seated,using

  B) Seating,using

  C) Seated,used

  D) Seating,used

  9. ____ they want to the bar to enjoy a drink.

  A) No sooner had they got to know the news when

  B) Hardly they had got to know the news than

  C) No sooner had they got to know the news than

  D) Scarcely had they got to know the news than

  10. At the beginning of a year, everybody ____ many plans for the comingdays.

  A) come up with

  B) come up to

  C) come through

  D) come round

  答案与解析:

  1.A

  安静一会儿好吗?我正在填表。习惯用法的考查。Would you mind doing something?(你介意做……吗?)。 try to do something(努力或设法做……。)

  2.C

  水银不同于其他的金属,因为它是液体。

  A)because of因为、由于,后接名词。B)though而、却。C)in that因为,由于,后接从句。D)though尽管。

  3.D

  他做了一个假想:太阳系一场巨大风暴能产生出大量电能。本题属同位语从句。that引导的从句做抽象名词hypothesis的同位语。

  4.B

  在接受良好的学前教育方面,他比其他的孩子有优势。习惯用法的考查。have the advantage over在……方面占优势。A)alternative二者择一;C)ability能力;D)challenge挑战。

  5.D

  昨晚约翰的很多朋友去参加了生日晚会。本句考查的是语法中名词的双重所有格:of + 名词’s ,此结构常用于表示部分概念或带有一定的感情 色彩。

  6.A

  ——“你累吗?”——“一点儿也不累。”习惯用法的考查。A)not in the least 一点儿也不;B)at (the) least至少;C)so to speak可以这么说。

  7.D

  告示上说阅览室的书不允许被带出去。本题考查动词的用法。动词allow后跟不定式做宾语。本题属于被动语态,故应用be allowed to be done。

  8.A

  坐在前排,用望远镜我能清楚地看到所有的事物。本题考查分词的用法。seat一词的用法较为特殊,它的被动形式常表示主动的意义。

  9.C

  他们一知道那个消息,就去酒吧喝酒庆祝。本题考查倒装。no sooner...than..., hardly/scarcely...when...,都表示“一……就……”。当no sooner或 hardly/scarcely置于句首时,主谓要倒装。

  10.A

  新年伊始,每个人都为将来制定了很多计划。动词词组的考查。A) come up with(提出、提供)。B)come to合计、苏醒;C)come through通过、穿过;D)come round过来、绕过。

免责声明

本文内容收集自互联网,版权归原作者所有。

分享:

扫一扫在手机阅读、分享本文

后台-系统设置-扩展变量-手机广告位-内容正文底部